Virtuális karácsonyi vacsora

Karácsonyi vacsora? De Te valhol máshol vagy? A család rokonság haverok a világ különböző pontjain szétszórva? Légy ott mindehol a félvirtuális vacsorárán.

src=/sites/default/files/karacsonyi_ajandekotletek_vacsora_.jpg

A holland Wieden+Kennedy ügynökség a fenti problémára kínált megoldást és a szokásos online offline karácsonyi képeslapok helyett. Egy szépen megterített ünnepi asztal köré öt életnagyságú monitorfejű webcames robotbabát ültettek.

src=/sites/default/files/_ajandekotletek_karacsinyi_.jpg
A virtuális vacsoraasztalnál a virtualholidaydinner.com címen lehetett 15 perces időket befoglalni és a családot meghívni mindezt egy egyszerű Skype app-on keresztül. Extra fícsörként az alkalmazás a fejmozgást is lekövette így jobbra balra forgatva fejünket a 18 collos monitorarcunkkal éppen arra nézhettünk akihez beszéltünk vagy simán körbenézhettünk a szobában. A médiavisszhang alapján is sikeres volt a kísérlet de természetesen a kivitelező cég sem gondolja komolyan hogy a Svirtuális bejelentkezés helyettesíthet egy meghitt ölelést. Bár ki tudja. Egy külföldön élő rokonnal biztosan praktikus lehet.  Szeriintünk ötletes van benne fantázia. Valószínű a videokonferencia mint kommunikációs eszközt megmarad egyelőre az üzlet partnerek irányába. Nem biztos hogy a legjobb karácsonyi ajándékötletek közé tartozik de mindeképpen jövőbe mutató!

src=/sites/default/files/karacsonyi_ajandekotletek_vacsora.jpg

Ajándék ötletek